5 Sep

2024

Les vår nyeste artikkel om hvordan sjefene kan bidra til mer sammenheng i arbeidet med barn og unge:

Cheferne har en helt central rolle, når sammenhængskraften skal styrkes.

Hvordan kan cheferne understøtte sammenhængskraft i børn- og ungeforvaltninger?

I Joint Action har vi gennem flere år arbejdet med og forsket i, hvordan offentlige organisationer, kan sikre sammenhæng og helhed, i løsningen af komplekse velfærdsudfordringer. Inspireret af forskningen i relationel koordinering (Gittell 2012) og relationel ledelse (Hornstrup, 2015), har vi haft fokus på det store billede, med fokus på hvordan kulturen for samspillet på leder og medarbejderniveau, kan understøtte helhed og sammenhæng (se bl.a. Hornstrup & Madsen, 2013, Hornstrup & Storch, 2018, 2021 og 2022).

I dette arbejde er det også blevet stadigt tydeligere, at netop de rammer lederne arbejder indenfor, har stor betydning for deres evne til at understøtte medarbejdernes indsatser. Derfor har det været meget naturligt, at vi har sat fokus på den strategiske ledelses rolle, i at skabe rammer og forudsætninger for helhed og sammenhæng. Dette emne er vi slet ikke alene om at have fokus på. Væksthus for Ledelse anbefaler blandt andet, at chefer i danske kommuner bør tage ansvar for tværgående løsninger, da de er den vigtigste forudsætning for at tværgående løsninger kan lykkes (VFL 2020, 24).

I denne artikel vil vi dele de resultater, som bygger på undersøgelser af chefrollen i 7 danske kommuners børn- og ungeforvaltninger. De seks kommuner der deltager, er Haderslev, Albertslund, Frederikssund, Køge, Odsherred, Odense og Vejle.

LÆS ARTIKLEN HER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi skriver bl.a. om:

  • Artikler og blogindlæg
  • Forskningsresultater
  • Kundecases
  • Videoer med os eller kunder
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.